Το θρυλικό στρατιωτικό ελικόπτερο τα καταφέρνει πια χωρίς πιλότο

Ο προμηθευτής του αμερικανικού στρατού Sikorsky Aircraft παρουσίασε πρόσφατα μια εκδοχή του σπουδαίου Black Hawk που κάνει τον πιλότο προαιρετικό.

Στην προσπάθεια του Πενταγώνου να μειώσει δραστικά το έμψυχο δυναμικό αλλά και το κόστος συντήρησης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, το 5 τόνων ελικόπτερο είναι πλέον σε θέση να εκτελεί αυτόνομες εκστρατευτικές και ανεφοδιαστικές πτήσεις!

Η Sikorsky δουλεύει στον σχεδιασμό ήδη από το 2007 και κατάφερε μάλιστα να πείσει πέρυσι τους επιτελάρχες να της εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του project.

«Φανταστείτε ένα όχημα που να μπορεί να διπλασιάσει την αποτελεσματικότητα του Black Hawk στο Ιράκ και το Αφγανιστάν πετώντας συχνά με έναν πιλότο αντί για δύο, μειώνοντας τον φόρτο εργασίας, μειώνοντας το ρίσκο, ενώ όταν η αποστολή είναι πραγματικά ανιαρή ή ιδιαιτέρως επικίνδυνη, να μπορεί να πετά χωρίς καθόλου πιλότο», δήλωσε ο Chris Van Buiten, αντιπρόεδρος της Sikorsky.

Το Optionally Piloted Black Hawk (OPBH) της Sikorsky διαθέτει πολλούς ακόμα αυτοματισμούς που δεν χρειάζονται ανθρώπινη επιτήρηση, δίνοντας την ευελιξία στον κυβερνήτη να καθορίσει αν η αποστολή αν θα είναι επανδρωμένη ή όχι.

[wdca_ad id=”78638″ ]

Το αυτόνομο Black Hawk είναι άλλη μια ηχηρή απόδειξη της τάσης του αμερικανικού στρατού να αντικαταστήσει όπου είναι εφικτό τον ανθρώπινο παράγοντα, μειώνοντας κόστη και απώλειες στις πολεμικές του επιχειρήσεις.

Το μέλλον του πολέμου θα είναι τελείως διαφορετικό…

Πηγή: newsbeast.gr