Το RemoteBox, ένα γραφικό εργαλείο (GTK), γραμμένο σε Perl, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται εικονικές μηχανές που «τρέχουν» σε VirtualBox σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, διατίθεται στην έκδοση 1.8.

Το RemoteBox μπορεί να «τρέξει» σε μια ποικιλία λειτουργικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Linux και BSD. Το τμήμα διακομιστή της εφαρμογής μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζεται από το VirtualBox.

Σύμφωνα με το changelog, μια επιλογή για να ξεκινήσουν αυτόματα οι επιλεγμένοι guests, έχει προστεθεί στην επανεκκίνηση του συστήματος υποδοχής, μια επιλογή για να ορίσετε την καθυστέρηση έναρξης σε έναν guest, έτσι ώστε να μπορεί να ξεκινήσει σε μια συγκεκριμένη ακολουθία, η δυνατότητα να ορίσετε τον τύπο τερματισμού σε έναν guest έχει προστεθεί, όταν ο host έχει ήδη κλείσει και έχει εφαρμοστεί μια προτίμηση στο VirtualBox για να ρυθμίσετε τη θέση αυτόματης έναρξης της βάσης δεδομένων.

Επίσης, εικόνες έχουν προστεθεί στον κατάλογο στιγμιότυπων, πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται πλέον όταν επιλέγεται ένα μέσο αποθήκευσης στο VMM, έχει προστεθεί η δυνατότητα να προσθέσετε, να καταργήσετε και να επεξεργαστείτε Δίκτυα NAT μέσω του μενού προτιμήσεων στο VirtualBox και διάφορα σφάλματα έχουν επιδιορθωθεί.

Μια πλήρης λίστα των ενημερώσεων και των νέων χαρακτηριστικών μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ανακοίνωση. Μπορείτε να κατεβάσετε το RemoteBox 1.8 από το Softpedia.