Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα συζήτησης της εποχής μας συζητείται στο Twitter με τη χρήση ενός μόνο hashtag – #YesAllWomen – το οποίο έχει αυξηθεί σε φήμη τις τελευταίες ημέρες.

Ενώ η συζήτηση είναι εξαιρετικά σημαντική, ο τρόπος που το θέμα έχει φτάσει στα χείλη όλων είναι στριμμένο και σκοτεινό.

Ο Elliot Rodger, ένας νεαρός άνδρας που σκότωσε έξι ανθρώπους στη Σάντα Μπάρμπαρα πριν αυτοκτονήσει, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξαιτίας ενός βίντεο που δημοσίευσε πριν προχωρήσει στην κτηνωδία. Στο βίντεο, ο ίδιος μιλάει κατά των γυναικών.

Για κάποιο λόγο, αυτό έχει οδηγήσει πολλούς χρήστες να κατηγορούν onlineτις γυναίκες που αρνήθηκαν να βγούν μαζί του, γεγονός που καθιστά φανερό πόσο μισογυνισμός επικρατεί στον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Το hashtag #YesAllWomen ήρθε απο γυναίκες και άνδρες από όλο τον κόσμο, που απέρριψαν την ιδέα και ζήτησαν να δοθεί ένα τέλος στις μηνύματα μισογυνισμού που είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και ζητούσαν περισσότερη βία κατά των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Σε λίγο περισσότερο από μια ημέρα, το hashtag χρησιμοποιήθηκε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες φορές και έφτασε τα trending charts σε πολλές χώρες.

“Επειδή μας λένε ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι η υπαιτιότητα του συνόλου των θυμάτων βιασμού #YesAllWomen” είναι ένα από τα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στο Twitter αναφέροντας μόνο ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες συχνά σήμερα. Άλλοι επισημαίνουν ότι, ενώ οι γυναίκες και τα κορίτσια διδάσκονται τι να κάνουν και πώς να μην ντυθούν, προκειμένου να αποφεύγονται οι κακοποιήσεις, το γεγονός ότι αυτό δεν θα έπρεπε καν να είναι ένα ζήτημα, δεν αναφέρεται πουθενά, ούτε ότι οι άνδρες θα πρέπει να διδάσκονται σε σέβονται τη λέξη “όχι”.