Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Code Conference», στην Καλιφόρνια, ο νέος CEO της Microsoft, Satya Nadella, διέψευσε τις φήμες ότι η εταιρεία σκοπεύει να εγκαταλείψει τα projects που σχετίζονται με την μηχανή αναζήτησης Bing και το Xbox – τονίζοντας ότι και τα δύο προϊόντα είναι εδώ για να μείνουν και εξακολουθούν να κατέχουν βασικούς ρόλους στην μακροπρόθεσμη στρατηγική της Redmond.

Ο CEO εξήγησε ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν το Bing ως μια απλή μηχανή αναζήτησης που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν πληροφορίες σε όλο τον κόσμο, πολλά από τα χαρακτηριστικά του εφαρμόζονται και σε άλλα βασικά προϊόντα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows 8.1 και Windows Phone.

«Το Bing κατέχει σήμερα το 30 τοις εκατό της αγοράς», τόνισε ο Nadella, «και χάρη στους ισχυρούς δεσμούς με άλλα σημαντικά projects, η υπηρεσία αναζήτησης παραμένει ένα σημαντικό μέρος της επιχείρησης».

Όσον αφορά το Xbox, ο Nadella εξήγησε ότι δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει τα πάντα σχετικά με το οικοσύστημα του παιχνιδιού, το οποίο σημαίνει ότι τα σχέδια της Microsoft για την κονσόλα είναι ακόμα ζωντανά.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω κάτι διαφορετικό με το Xbox, απ’ ότι κάνουμε σήμερα», δήλωσε.

Το ξεπούλημα του Bing και του Xbox ήταν ένα σενάριο που γεννήθηκε από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, καθώς κάποιοι επενδυτές ήθελαν τον νέο CEO να απαλλαγεί από τα δύο αυτά προϊόντα και να επικεντρωθεί στα Windows και το Office.