Δεκάδες χιλιάδες gamers υποδουλώθηκαν σε ένα bitcoin botnet, μετά τη λήψη ενός κρακαρισμένου αντιγράφου του δημοφιλούς παιχνιδιού Watch Dogs, από διάφορες υπηρεσίες διαμοιρασμού αρχείων.

To μολυσμένο torrent, από το οποίο υποτίθεται πως είχε αφαιρεθεί η προστασίας αντιγραφής, είχε σχεδόν 40.000 ενεργούς χρήστες (seeders και leachers) και είχε γίνει download τουλάχιστον 18,440 φορές στις 23 Μαΐου, μόνο μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Οι πειρατές αναφέρουν σε φόρουμ στο διαδίκτυο ότι το torrent που ανέβηκε από την δημοφιλή ομάδα “Skidrow”, περιείχε λογισμικό εξόρυξης Bitcoin, μαζί με ένα αντίγραφο του παιχνιδιού.

Το κακόβουλο λογισμικό αποτελούνταν από δύο εκτελέσιμα αρχεία, εγκατεστημένα στο φάκελο AppData\Roaming\OaPja και επιβράδυναν αισθητά την απόδοση των μολυσμένων συστημάτων, καταναλώνοντας μέχρι και το ένα τέταρτο της επεξεργαστικής τους ισχύος.

Οι περισσότερες πηγές έχουν αφαιρέσει το συγκεκριμένο torrent, ενώ οι αναλυτές προσπαθούν να εντοπίσουν τις ταυτότητες των παραγόντων που βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Εάν έχετε κατεβάσει και σεις το συγκεκριμένο παιχνίδι από κάποιο πειρατικό site, ελέγξτε τον υπολογιστής σας με ένα πρόγραμμα antivirus, ειδικά εάν παρατηρείτε οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα.