Η Google αναβάθμισε το δημοφιλές εργαλείο ανάλυσης VirusTotal με την προσθήκη ενός malware uploader για Mac OS, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα τις αυξανόμενες επιθέσεις εναντίον του λειτουργικού της Cupertino.

Το VirusTotal είναι μια δωρεάν online υπηρεσία σάρωσης και ανίχνευσης malware, που ελέγχει ύποπτα δείγματα URL και αρχεία για κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας 52 anti-malware προϊόντα. Τα δείγματα αυτά αποστέλλονται από την Google στις εταιρείες anti-virus που αποτυγχάνουν να ανιχνεύσουν τις απειλές.

ToVirusTotal δίνει πλέον τη δυνατότητα και στους χρήστες των Mac OS X 10.8 και Mac OS X 10.9 να ανεβάσουν ύποπτα αρχεία σε αυτό, ώστε να ελεγχθούν για ιούς και malware.

Ο Karl Hiramoto της Google, δήλωσε ότι το δημοφιλές εργαλείο ανάλυσης και ασφάλειας, το οποίο αποκτήθηκε από την εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2012, θα οδηγήσει σε ενίσχυσης της ασφάλειας του Mac OS X.

“Ας ελπίσουμε ότι η νέα αυτή δυνατότητα θα οδηγήσει στη λήψη περισσότερων Mac εφαρμογών για ανάλυση, εμβαθαίνοντας σε ένα ολοένα και πιο στοχευμένο λειτουργικό και επιτρέποντας στις εταιρείες anti-virus και τους ερευνητές που κάνουν χρήση του backend του VirusTotal να οικοδομήσουν ισχυρότερες άμυνες ενάντια σε αυτές τις απειλές”, δήλωσε ο Hiramoto.