To phpMyAdmin, το δημοφιλές εργαλείο που προορίζεται για τη διαχείριση των βάσεων δεδομένων MySQL και είναι γραμμένο σε γλώσσα PHP, έχει αναβαθμιστεί και διατίθεται πλέον στην έκδοση 4.2.2.

Η νέα έκδοση φέρει σημαντικές βελτιώσεις, αλλά και επιδιορθώσεις για αρκετά σφάλματα που φαίνεται πως είχαν διαφύγει μέχρι τώρα από τους προγραμματιστές .

Σύμφωνα με το επίσημο changelog, η επέκταση της βάσης δεδομένων δεν οδηγεί πλεόν σε Error 500 (όταν ο χρήστης κλικάρει το όνομα της βάσης δεδομένων στο navigation tree), η προβολή του πίνακα (table display) της δομής performance_schema DB structure, όπως και οι δυαδικές στήλες (binary columns) λειτουργούν πλέον σωστά, ενώ το BLOB link transformation έχει επιδιορθωθεί.

Επιπλέον, το ShowCreateDb λειτουργεί πλεόν σωστά με τον πίνακα πλοήγησης (navigation panel), ενώ οι βάσεις δεδομένων δεν εμφανίζονται πλέον στο navigation panel όταν η επέκταση της βάσης δεδομένων είναι απενεργοποιημένη, το calendar εμφανίζεται τώρα στην καρτέλα αναζήτησης, τα χαρακτηριστικά (attributes) των primary keys δεν χάνονται πλέον κατά την αντιγραφή των βάσεων δεδομένων, και τα maxInputVars είναι τώρα κενά στο αρχείο js / messages.php .

Η πλήρης λίστα με τις αλλαγές είναι διαθέσιμη στο επίσημο changelog, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Μπορείτε να κατεβάσετε το phpMyAdmin 4.2.2 από το Softpedia.