Αν ψάχνετε για ένα νέο app για να χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα πάτε διακοπές, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε το Google+.

Η Google αναβάθμισε το iOS app την Τρίτη για να περιλαμβάνει το «Stories», το αυτόματο εργαλείο scrapbooking της υπηρεσίας και πρόσθεσε προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών. Τα νέα εργαλεία επεξεργασίας επιτρέπουν στους χρήστες να τελειοποιήσουν τις εικόνες τους, χωρίς να «φύγουν» από το app Google+ και περιλαμβάνουν ελέγχους για τη ρύθμιση του φωτισμού, το χρώμα και την περιοχή εστίασης.

Η εφαρμογή θα συγχρονίσει επίσης τις εργασίες σας σε όλες τις συσκευές, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε την επεξεργασία στο iPhone σας και να τελειώσετε αργότερα στο iPad. Και όλες οι αλλαγές είναι μη καταστρεπτικές, που σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρέψετε στην αρχική φωτογραφία σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επεξεργασίας.

Όταν τελειώσετε την επεξεργασία των φωτογραφιών σας, μπορείτε να τις προσθέσετε στις ιστορίες σας. Το εργαλείο, το οποίο για πρώτη φορά κυκλοφόρησε το Google+ στο διαδίκτυο τον περασμένο μήνα, δημιουργεί αυτόματα ένα ψηφιακό λεύκωμα των φωτογραφιών σας όταν επιστρέψετε από τις διακοπές.

Όταν οι φωτογραφίες αποθηκεύονται στο Google+, η εφαρμογή χρησιμοποιεί το ιστορικό τοποθεσίας σας, geotags των φωτογραφιών και το αυτόματο εργαλείο της Google για να βρει αυτόματα τις καλύτερες φωτογραφίες από το ταξίδι σας και να τις συνδυάζει σε ένα διαδραστικό οδοιπορικό που καταγράφει τα ταξίδια σας.

Οι ιστορίες δημιουργούνται αυτόματα μέσα σε 24 ώρες από την επιστροφή από ένα ταξίδι, αλλά οι χρήστες μπορούν να τις επεξεργαστούν και να τις μοιραστείτε αφού δημιουργηθούν.