Η Google προσπαθεί να βελτιώσει την λειτουργία της φωνητικής αναζήτησης στις συσκευές android, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα κινητά ή τα tablets τους, χωρίς να χρειάζεται καν να τα αγγίζουν.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Android Police, η Google εργάζεται ώστε να κάνει την εφαρμογή αναζήτησης στα android εντελώς touch-free.

O γίγαντας του διαδικτύου φαίνεται πως σκοπεύει να ενσωματώσει νέες δυνατότητες αναζήτησης που θα επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και άλλες βασικές εφαρμογές της συσκευής τους, μέσω φωνητικών εντολών.

Ακόμη και εάν οι χρήστες οδηγούν, τρέχουν, κάνουν ποδήλατο ή ενασχολούνται με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα απαιτεί πλήρη προσοχή, η εφαρμογή αναζήτησης θα είναι πάντα εκεί, αναμένοντας κάποια φωνητική εντολή.

Η εφαρμογή θα είναι επίσης σε θέση να εκτελεί συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ η Google προσπαθεί να διαχωρίσει τις ενέργειες για τις οποίες θα απαιτείται περαιτέρω έγκριση από το χρήστη, από αυτές που θα πραγματοποιούνται άμεσα, μετά από μικρό χρονικό διάστημα.