Είναι κοινό μυστικό ότι γίνονται διακρίσεις φυλής και φύλου στις μεγάλες πολυεθνικές, ωστόσο καμία εταιρεία δεν έχει βγει να το παραδεχτεί ανοιχτά ποτέ. Τώρα για πρώτη φορά η Google σπάει τα ταμπού και παραδέχεται ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά σφάλματά της.

Είτε από ειλικρινή πρόθεση διόρθωσης του προβλήματος, είτε από υπερβολική αυτοπεποίθηση και αδιαφορία για τις συνέπειες, η Google παραδέχθηκε δημόσια, ότι η διοίκηση της κάνει διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας το Βήμα, από τους εργαζόμενους που απασχολεί η Google στις ΗΠΑ, περίπου το 70% είναι άνδρες και το 61% του συνόλου ανδρών και γυναικών είναι λευκοί.

Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Λάζλο Μποκ, «για να το πούμε απλά, η Google απέχει πάρα πολύ από τον στόχο της, που είναι μία επιχείρηση με διαφοροποιημένο στελεχιακό δυναμικό»

Μάλιστα, η σχετική έκθεση, παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση του συνόλου των εργαζομένων: Στους μηχανικούς μόλις το 17% είναι γυναίκες, ενώ το ποσοστό των λευκών φτάνει το 60%. Οσο για τα διευθυντικά πόστα, τα ποσοστά είναι ακόμη πιο απογοητευτικά, αφού μόλις το 21% των διευθυντών είναι γυναίκες και μόλις το 28% είναι έγχρωμοι ή Λατινοαμερικάνοι.

Ωστόσο προκειμένου να απολογηθεί, η εταιρεία κατηγορεί έμμεσα το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, αφού, μόλις το 18% των γυναικών πτυχιούχων στις ΗΠΑ έχουν ειδίκευση στην πληροφορική, ενώ το ποσοστό για έγχρωμους και Λατινοαμερικάνους, πέφτει στο 5%.

Πηγή: iefimerida.gr