Μερικά παιδιά από σχολείο του Winnipeg κατάφεραν να παραβιάσουν σε Τράπεζα του Μόντρεαλ (BMO) το λειτουργικό σύστημα ATM κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους διαλείμματος.

Ο Matthew Hewlett και Caleb Turon, χρησιμοποιήσαν οδηγίες χρήσεως ΑΤΜ που βρήκαν στο διαδίκτυο για να μπουν στη λειτουργία χειριστή του μηχανήματος, σύμφωνα με την Toronto Sun..

Η λειτουργία χειριστή τους ζήτησε να εισάγουν τον κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, τα παιδιά ήταν σε θέση να μαντέψουν τον εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης με την πρώτη φορά. Το μηχάνημα χρησιμοποιούσε ένα κοινό κωδικό πρόσβασης από προεπιλογή.

Τα παιδιά ανέφεραν το περιστατικό σε ένα κοντινό BMO παράρτημα. Ωστόσο, το προσωπικό της Τράπεζας δεν τους πίστεψε. Έτσι, τα παιδιά ρώτησαν το προσωπικό “Είναι εντάξει αν πάρουμε αποδείξεις;”.

Πήγαν πάλι στο ΑΤΜ για να πάρουν αποδείξεις και γύρισαν έχοντας μια απόδειξη για το πόσα χρήματα είχε το ΑΤΜ. Άλλαξαν ακόμη και τον χαιρετισμό του ΑΤΜ σε “Φύγε. Αυτό το ATM έχει παραβιαστεί”.

Αυτή τη φορά, το προσωπικό τους πήρε στα σοβαρά και κάλεσε το Διευθυντή του Καταστήματος για να ενημερώσει τον επικεφαλή της ασφάλειας να λάβει μέτρα για να διορθώσει το πρόβλημα.

Ο Ralph Marranca, εκπρόσωπος της BMO δήλωσε ότι καμία πληροφορία των λογαριασμών των πελατών και το περιεχόμενο του ΑΤΜ δεν τέθηκαν ποτέ σε κίνδυνο και είναι ασφαλείς.