Αποκλείοντας την πρόσβαση σε μια σειρά από εφαρμογές και ελέγχοντας το περιεχόμενο στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά

Μέσω της λειτουργίας «περιορισμοί» στο iOS (για iPhone, iPad και iPod touch), μπορείς να ελέγξεις την πρόσβαση σε λειτουργίες, εφαρμογές και περιεχόμενο.

Για να ενεργοποιήσεις τον λεγόμενο γονικό έλεγχο επιλέγεις τις «ρυθμίσεις» και στη συνέχεια το μενού «γενικά». Εκεί υπάρχει η επιλογή «περιορισμοί». Η ενεργοποίηση και παραμετροποίηση τους απαιτεί την εισαγωγή κωδικού που εσύ θα επιλέξεις.

Ετσι μπορείς να αποκλείσεις την πρόσβαση σε μια σειρά από εφαρμογές, καθώς τα σχετικά εικονίδια θα χαθούν από την αρχική οθόνη (όπως το Safari, η κάμερα και το FaceTime, το iTunes και το iBooks Store), αλλά και να ελέγξεις την εγκατάσταση και τη διαγραφή άλλων εφαρμογών, καθώς και τις αγορές εντός κάποιας εφαρμογής, όπως συχνά συμβαίνει με διάφορα παιχνίδια.
Επίσης μπορείς να ορίσεις το επιτρεπόμενο περιεχόμενο (μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία) βάση καταλληλότητας και να ελέγξεις την πρόσβαση σε sites, επιλέγοντας τον περιορισμό περιεχομένου ενηλίκων ή ορίζοντας την πρόσβαση σε κάποια συγκεκριμένα και μόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο isquare.gr

 

Πηγή: protothema.gr