Τα δίχτυα του στο Διαδίκτυο είχε απλώσει ο 21χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας μιας 41χρονης άστεγης στη Γλυφάδα, προκειμένου να μυηθεί στα μυστικά της θρησκείας του Αντίχριστου.

Ο διαδικτυακός ιστός ήταν τέλεια ανεπτυγμένος στα social media, με τραγούδια πασίγνωστων συγκροτημάτων από τον χώρο του black metal (Rotting Christ, Marduk) να λειτουργούν ως η τέλεια προθήκη πίσω από τη θανάσιμη παγίδα. Αστυνομικοί ανέφεραν ότι τους τελευταίους μήνες ο δράστης είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα, προσπαθώντας να προσεγγίσει ομοϊδεάτες του. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δεν δίσταζε να εκφράζει ανοικτά τις προθέσεις του.

«Θέλω να γίνω Σατανιστής, όποιος μπορεί ας βοηθήσει» ήταν ένα από τα σχόλια που είχε αφήσει σε video clip των Rotting Christ, ενώ συνεχείς ήταν οι επικλήσεις του στην Κόλαση (Hell mother@@cker yeah, hell). Η λατρεία του για το αντίπαλο δέος του Χριστού είχε φθάσει μάλιστα σε τέτοιο βαθμό εμμονής, ώστε είχε ξεκινήσει να παρουσιάζει και στοιχεία για το έγκλημα που είχε διαπράξει, γνωστοποιώντας μεταξύ άλλων τον αριθμό του τηλεφώνου του και το πραγματικό του όνομα.

 

Το προφίλ του 21χρονου στο Google+

 

Το σώμα της 41χρονης είχε εντοπιστεί με εκτεταμένες κακώσεις στο πρόσωπο, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα στην πλατεία Βάσως Κατράκη στη Γλυφάδα προκαλώντας σοκ στους αστυνομικούς, οι οποίοι ωστόσο ξεκίνησαν άμεσα τιςπροσπάθειες για να ξετυλίξουν το κουβάρι της απίστευτης υπόθεσης.

Ο λογαριασμός του 21χρονου στο Youtube

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν την υπόνοια ότι επρόκειτο για έγκλημα χωρίς εμφανές κίνητρο και παρέπεμπε σε άνθρωπο με θρησκευτικές ιδιαιτερότητες ή διαταραγμένη προσωπικότητα και αποκλίνουσες συμπεριφορές

Η Κόλαση και τα ψεύτικα προφίλ

Οι έρευνες της αστυνομίας στο Διαδίκτυο έφεραν το όνομα του 21χρονου στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας με τους βασικούς υπόπτους της στυγερής δολοφονίας της άτυχης γυναίκας.

Ψεύτικα προφίλ δημιουργήθηκαν και κατακλύστηκαν στη συνέχεια από video clip γνωστών συγκροτημάτων της black metal και επικλήσεις στον Αντίχριστο. Η προσέγγιση δεν άργησε να γίνει, καθώς το παιχνίδι της παραπλάνησης είχε στηθεί με αριστοτεχνικό τρόπο και πλέον η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του δράστη είχε ξεκινήσει. Λόγω ψυχολογικών προβλημάτων απαλλάχτηκε από τον στρατό, ένω έκανε και χρήση κάνναβης.

Μετά τη σύλληψή του και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο 21χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου παραδέχτηκε πως με την ανθρωποθυσία της 41χρονης είχε τη δυνατότητα να έρθει πιο κοντά στον Αντίχριστο, θέση που είχε εκφράσει και μέσω ενός σχολίου του στο τραγούδι «Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού» των Rotting Christ.

Όπως τόνισε ενώπιον των άναυδων αστυνομικών επέλεξε τυχαία το θύμα του, καθώς ήταν έτοιμος να σκοτώσει «οποιονδήποτε εμφανιζόταν κοντά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου».

Πως έφθασε στην ανθρωποθυσία

Σύμφωνα με τα όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς, που τον συνέλαβαν, είχε ασπαστεί τη λατρεία του Αντίχριστου στην ηλικία των 15 ετών, διαβάζοντας σχετικά βιβλία. Ηδη από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του, όπως προκύπτει πλέον από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία στη δικογραφία, ξεκίνησε να ασχολείται με τα μεταφυσικά και λίγο αργότερα, το ενδιαφέρον του στράφηκε στην αποκρυφιστική βιβλιογραφία.

Παιδί οικογένειας της μεσαίας τάξης, κατοικούσε στη Γλυφάδα. Οι γονείς του είναι συνταξιούχοι -ηθοποιός ο πατέρας και υπάλληλος του ΙΚΑ η μητέρα, ενώ έχει έναν μικρότερο αδελφό. Το περιβάλλον του τον χαρακτηρίζει «μοναχικό».

Όταν αποφάσισε να θυσιάσει την 41χρονη, είχε ήδη έτοιμη στο μυαλό του μια συγκεκριμένη τελετουργία, μέσω της οποίας θα έδειχνε την υποταγή του στον Αντίχριστο. Ακόμα και η ημέρα της δολοφονίας είχε έντονα συμβολικό χαρακτήρα. Το βράδυ της Ανάστασης πλησίασε στο παγκάκι, που κοιμόταν η άστεγη, έκοψε το χέρι του και με το αίμα του έγραψε πάνω της τον αριθμό «666», το σύμβολο του σταυρού και ένα ακόμα σατανιστικό σχήμα. Στη συνέχεια της έλιωσε το κεφάλι με μια πέτρα.

Άναυδοι οι αστυνομικοί μάθαιναν κατά τη διάρκεια της ομολογίας του νεαρού, πως ο ίδιος σκόπευε να επαναλάβει την αποτρόπαια πράξη του στις 21 Ιουνίου, τη στιγμή που η ημέρα έχει την ίδια διάρκεια με τη νύχτα και συμπίπτει με άλλη τελετή μαύρης μαγείας.

Πηγή: zougla.gr