Η SVN και Git ανακοίνωσαν ότι το Code Spaces έχει τεθεί εκτός λειτουργίας μετά την επίθεση hacker που πήρε τον έλεγχο του back-end και κατέστρεψε τα αρχεία καταγραφής κώδικα ως αντίποινα στους διαχειριστές που προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα – η οποία είναι εκτός λειτουργίας – hackers έχουν πάρει τον έλεγχο του Code Spaces και επιχείρησαν να ζητήσουν λύτρα γι’ αυτό. Όταν οι διαχειριστές προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του συστήματος, οι hackers κατέστρεψαν τα αρχεία σε αντίποινα. Όπως δηλώνει η Code Spaces: «τα περισσότερα δεδομένα, αντίγραφα ασφαλείας, διαμόρφωση συστήματος και offsiteαντίγραφα ασφαλείας έχουν διαγραφεί εν μέρει ή πλήρως».

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τουλάχιστον δύο προγραμματιστές παιχνιδιών έχουν χάσει κώδικα: ο Ian Stocker του Magical Time Bean, ο δημιουργός του Escape Goat 2, έχει χάσει την πρόσβαση στις προηγούμενες αναθεωρήσεις του project του, τα οποία ήταν αποθηκευμένα στην υπηρεσία και τώρα καταστράφηκαν.