Οι διαδικτυακοί εγκληματίες θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν στα χέρια τους όχι μόνο τον λογαριασμό σας στο Facebook, αλλά και του Twitter. Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει μια πρόσφατη απόπειρα προσέλκυσης χρηστών με την υπόσχεση επαλήθευσης των στοιχείων λογαριασμού.

Το Twitter προσφέρει μια επιλογή επαλήθευσης λογαριασμού για δημοφιλείς ανθρώπους και τα εμπορικά σήματα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα της ταυτότητάς τους.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι σε ειδική κατηγορία, καθώς η εταιρεία δεν δέχεται αιτήσεις επαλήθευσης από το ευρύ κοινό.

Εκθέσεις της Malwarebytes αναφέρουν ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι σαφώς αποκλειστικό έργο των διαδικτυακών εγκληματιών, δεδομένου ότι ήταν μια καλή προσπάθεια προκειμένου η σελίδα προορισμού ναι φαίνεται νόμιμη.

Η πιο σημαντική πτυχή όσον αφορά την ψεύτικη σελίδα είναι ότι όλες οι συνδέσεις οδηγούν σε νόμιμες σελίδες, που φιλοξενούνται στο domain του Twitter, το οποίο μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος ώστε να πιστεύει ότι η όλη διαδικασία επαλήθευσης είναι έγκυρη.

Ωστόσο, εισάγοντας τα στοιχεία του Twitter για την επικύρωση του λογαριασμού, το μόνο που καταφέρνει ο χρήστης στην πραγματικότητα είναι να παραδώσει τις πληροφορίες στα χέρια του απατεώνα. Όλα αυτά συμβαίνουν στο παρασκήνιο και το θύμα το μόνο που βλέπει είναι μια ανακατεύθυνση προς την σελίδα επαλήθευσης των λογαριασμών FAQ.

Η σελίδα δεν υπάρχει πλέον, αλλά για την αποφυγή παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών, οι χρήστες θα πρέπει να προσέχουν που αποστέλλουν τις πληροφορίες τους.