Πριν ξεκινήσει ακόμη το Παγκόσμιο Κύπελλο, η ομάδα των χακτιβιστών υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιήσει επιθέσεις σε διάφορες ιστοσελίδες που αφορούν το αθλητικό γεγονός, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των χορηγών. Χθες το βράδυ, η επίσημη ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου τέθηκε εκτός λειτουργίας και όπως φαίνεται δεν έχει επανέλθει ακόμη.

Η λειτουργία της ιστοσελίδας www.worldcup2014.gov.br που διακόπηκε από τους Anonymous, ουσιαστικά καταστρέφει τον ανταγωνισμό για ορισμένους.

Η Incapsula, η εταιρεία που ασχολείται με την online ασφάλεια και παρέχει προστασία σε διάφορα domains, συμπεριλαμβανομένου και του domain που δέχθηκε τις επιθέσεις DDoS, περίμενε την πραγματοποίησή τους από την ημέρα που ξεκίνησε το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Το γεγονός ότι η επίθεση ήταν επιτυχημένη άφησε έκπληκτους τους διοργανωτές, παρά την προειδοποίηση των hackers. Στην πραγματικότητα, η Incapsula, τόνισε ότι η κατάσταση υπενθυμίζει στους οργανισμούς ότι θα πρέπει πάντα να επαναξιολογούν την ασφάλειά τους για επιθέσεις DDoS, διαφορετικά κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, όπως συνέβη τώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό δράσης και επιθέσεων των Anonymous, το γεγονός ότι οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου φαινομενικά αγνόησαν ή δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για την πιθανότητα ότι οι χακτιβιστές δεν αστειεύονταν, είναι καταδικαστέα. Ενώ υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες σε άλλα sites που δεν ανήκουν στη επίσημη ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι λυπηρό το γεγονός ότι η επίσημη ιστοσελίδα τέθηκε εκτός λειτουργίας και δεν έχει αποκατασταθεί μετά από τόσες ώρες.