Μια από τις μεγαλύτερες και πιο εξελιγμένες επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDOS) έπληξε ένα αμφιλεγόμενο μηχανισμό online δημοκρατικών δημοσκοπήσεων σχετικά με τις μελλοντικές εκλογές του Χονγκ Κονγκ.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου περίπου 680.000 άνθρωποι ψήφισαν στην ανεπίσημη δημοσκόπηση που προσέφεραν οι κάτοικοι της ειδικής διοικητικής περιοχής για να αναδείξουν πολιτικούς εκπροσώπους που προτιμούν.

Οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν επίσημα από μια επιτροπή 1.200 μελών, που είναι ευρέως γνωστό ότι είναι πολύ φιλική προς το Πεκίνο.

Η εταιρεία CloudFlare δήλωσε, ότι ακόμα απέκρουε την εξελιγμένη επίθεση DDoS από τη Δευτέρα το πρωί, πολύ καιρό μετά το κλείσιμο των καλπών.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Matthew Prince είπε ότι ήταν η πιο σύνθετη επίθεση που έχει δει μέχρι τώρα.

Ενώ οι δράστες δεν αναφέρθηκαν, η Popvote.hk ήταν μια προφανής άμεση απειλή για το Πεκίνο, η οποία είχε προγραμματιστεί για την εισαγωγή καθολικής ψηφοφορίας για το Χονγκ Κονγκ από το 2017.

Η Cloudflare υποστηρίζει ότι το έμαθαν πριν πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις και δημιούργησαν μια σειρά από περιοχές συλλογής DNS που ανέστρεψαν την επίθεση, οπότε δεν έφτασε ποτέ στην Cloudflare ή στην Popvote.hk.