Το Kill Switch – η ικανότητα να καταστήσετε τις συσκευές μη λειτουργικές για να αποτρέψετε κλοπή – έχει γίνει ένα καυτό θέμα στις μέρες μας. Η ικανότητα να καταστρέψετε εξ αποστάσεως τα δεδομένα μιας συσκευής η οποία έχει χαθεί ή κλαπεί είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετό καιρό τώρα, αλλά το Kill Switch δεν καταστρέφει μόνο εξ αποστάσεως τα δεδομένα των συσκευών, αλλά και την ίδια τη συσκευή, καθιστώντας την άχρηστη για τους κλέφτες.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Google και η Microsoft υπέγραψαν συμφωνία με το Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, για να προσθέσουν την επιλογή “kill switch” στις επερχόμενες εκδόσεις του Android και τις συσκευές Windows Phone, ως μέρος της πρωτοβουλίας “Secure our Smartphones”.

Αλλά τώρα, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ, η Intel πρόκειται σύντομα να προσφέρει kill switch και για φορητούς υπολογιστές. Η εταιρεία έχει εργαστεί σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Wireless Credential Exchange (WCE) με διάφορους εταίρους, σε μια προσπάθεια να φέρει το Kill switch σε άλλες κινητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των φορητών υπολογιστών.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την τεχνολογία RFID για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση συσκευών όπως φορητοί υπολογιστές, εξοπλισμός νοσοκομείων και άλλων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων της επιλογής Switch Kill για χαμένες ή κλεμμένες συσκευές.

Μπορεί οι περισσότεροι να έχετε ακούσει για την τεχνολογία RFID, η οποία είναι διαθέσιμη για πάνω από πενήντα χρόνια. Το RFID, σημαίνει αναγνώριση ραδιοσυχνότητας, είναι η ασύρματη χρήση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για τη μεταφορά σημάτων, για τους σκοπούς της αυτόματης αναγνώρισης και εντοπισμού των tags που συνδέονται με αντικείμενα.

Περισσότερα εδώ.