Αν λατρεύετε τα «πολυόροφα» ντόνατς (cronuts) και το γράφετε ακόμα και στο Twitter τότε μάλλον ανήκετε μόλις στο 1% του πληθυσμού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, που αποκαλύπτει τα πιο πολυσυζητημένα φαγητά στα social media.

Η Microsoft με το εργαλείο Social Listening, παρατηρεί το Facebook, το Twitter και τα blogs (ιστοσελίδες με ένα url) προκειμένου να καθορίσει τι αποτελεί trend στο διαδίκτυο.

Αναζητώντας λέξεις κλειδιά που κυμαίνονται ανάμεσα σε θετικές λέξεις όπως «νόστιμο» ή «υπέροχο» και αρνητικές λέξεις όπως «αηδία» ή «υπερτιμημένο» η Microsoft κατάφερε να παρουσιάσει τα πιο δημοφιλή τρόφιμα που συζητώνται περισσότερο από τους χρήστες των social media.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στις δημοσιεύσεις από την 1η Ιουνίου 2014 μέχρι και τις 30 του ίδιου μήνα και έβγαλε εκπληκτικά αποτελέσματα:

Συγκεκριμένα, το πιο πολυσυζητημένο και λατρεμένο φαγητό είναι η σούπα νουντλς Ράμεν, ενώ δεύτερο στη λίστα έρχεται το άγριο λάχανο Κέιλ.

Επίσης το τρίτο πιο πολυσυζητημένο φαγητό ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου, που όμως δεν έλαβε τόσο θετικά σχόλια είναι το ψημένο τυρί.

Τα υπόλοιπα φαγητά της λίστας στο infographic που ακολουθεί:

Πηγή: iefimerida.gr