Σε οποιοδήποτε παιδί από τη Βρετανία που μεγάλωσε βλέποντας James Bond, μπορεί να φαίνεται ότι η Μυστική Υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος είναι αρκετά έξυπνη για να νικήσει κάθε αντίπαλο. Μετά τις αποκαλύψεις του Snowden, πολλοί άνθρωποι έχουν αλλάξει την άποψή τους για το αν οι κατάσκοποι εξακολουθούν να είναι οι καλοί, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξει η αγγλική πεποίθηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τους πιο έξυπνους κατάσκοπους.

Όπως αναφέρει η Forbes, μας δόθηκε η σπάνια ευκαιρία να δούμε λεπτομέρειες για τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί για να κατασκοπεύουν τους εχθρούς, σημεία τομής ψηφιακών επικοινωνιών, λογοκρισία διαδικτυακού περιεχομένου και ακόμη και χειρισμό των δημοσκοπήσεων στο διαδίκτυο. Όλα αυτά ακούγονται τρομακτικά και σίγουρα πέρα από τη γνώση των περισσοτέρων πολιτών.

Όμως, τα σκοτεινά αυτά μονοπάτια των υπηρεσιών κατασκοπείας μπορεί να είναι τόσο φωτεινά όσο φαίνονται. Ένας ειδικός ερευνητής ασφάλειας αναφέρει ότι η υπηρεσία στηρίζεται σε εργαλεία που δεν είναι πιο ισχυρά από αυτά που χρησιμοποιούν οι νέοι hackers.

Εξακολουθείτε να εντυπωσιάζεστε από τις ικανότητες των μυστικών υπηρεσιών;