Μια διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του Self Regional Healthcare είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή ενός φορητού υπολογιστή και την έκθεση των ευαίσθητων πληροφοριών σχετικά με τους ασθενείς σε κίνδυνο.

Το περιστατικό συνέβη στις 25 Μαΐου, ενώ οι υπάλληλοι του οργανισμού το έμαθαν δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου.

Για την παραβίαση ευθύνονται δύο άτομα, τα οποία έχουν ήδη συλληφθεί και ομολογήσει το έγκλημα, δήλωσαν ότι ο υπολογιστής έχει καταστραφεί αφού τον έριξαν σε μια λίμνη.

Η συσκευή, η οποία προστατεύεται από έναν κωδικό πρόσβασης, αλλά δεν είναι κρυπτογραφημένη, δεν έχει βρεθεί και εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια θεωρία ότι στα δεδομένα θα μπορούσαν να έχουν αποκτήσει πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Ως εκ τούτου, το Self Regional οφείλει να ενημερώσει τα άτομα των οποίων τα δεδομένα ενδέχεται να έχουν εκτεθεί. Σύμφωνα με τα στελέχη, τουλάχιστον 500 ασθενείς μπορεί να θίγονται από την παραβίαση των δεδομένων.

Στα στοιχεία που φέρει ο υπολογιστής περιλαμβάνονται τα ονόματα των ασθενών, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί άδειας οδήγησης, ονόματα από θεράποντες ιατρούς, αριθμοί συμβολαίων ασφαλιστηρίων, αριθμοί λογαριασμών ασθενών, ημερομηνίες συντήρησης, διαγνωστικές πληροφορίες / διαδικασία, τα στοιχεία καρτών πληρωμής, οικονομικά στοιχεία και, ενδεχομένως, οι διευθύνσεις τους.