Apple κατοχύρωσε πρόσφατα ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο προμηνύει ένα μέλλον χωρίς… καλώδια, όπου οι συσκευές της εταιρείας θα φορτίζουν ασύρματα, μέσω της αποστολής σημάτων μαγνητικού συντονισμού.

Το αμερικανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό 8.796.885 περιγράφει ένα σύστημα βασισμένο στην τεχνολογία NFMR (near-field magnetic resonance), το οποίο θα είναι σε θέση να φορτίζει ασύρματα πολλαπλές συσκευές σε κοντινή απόσταση, από ένα σταθμό βάσης (πχ. έναν επιτραπέζιο υπολογιστή).

Σύμφωνα με την Apple, τα τροφοδοτικά για τις συσκευές θα είναι περίπου στο μέγεθος μιας μπαταρίας ΑΑΑ και θα μπορούν εύκολα να ενσωματώνονται σε περιφερειακές συσκευές, όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα που ακολουθεί:

Η κύρια μονάδα θα είναι αρκετά μικρή, ώστε να χωράει μέσα σε μια θήκη επιτραπέζιου υπολογιστή και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει περισσότερες από μία συσκευές. Ωστόσο, η εταιρεία σημειώνει ότι η φόρτιση πολλαπλών συσκευών ταυτόχρονα θα μπορούσε να μειώσει την εμβέλεια και την ισχύ που παρέχεται από την πηγή.

Έτσι στο εγγύς μέλλον, όλοι οι υπολογιστές της Apple θα χρειάζονται μόνο ένα καλώδιο για να λειτουργήσουν – το καλώδιο ρεύματος για την κύρια μονάδα. Όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά, όπως πληκτρολόγια, ποντίκια, οθόνες κτλ δεν θα απαιτούν συνδέσεις καλωδίων, μπαταρίες, ή ξεχωριστούς φορτιστές.