Η προοπτική της αλλαγής του χρώματος του Facebook είναι αρκετά δελεαστική για τον μέσο χρήστη κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος είναι πρόθυμος να ακολουθήσει κάποιον τυχαίο σύνδεσμο, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Φυσικά, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου το γνωρίζουν αυτό καλά, γι΄αυτό και χρησιμοποιούν κατά καιρούς  διάφορες μεθόδους που υπόσχονται αλλαγή του χρώματος του Facecook, εξαπατώντας ανυποψίαστους χρήστες.

Ερευνητές ασφάλειας της κινεζικής εταιρείας Cheetah Mobile έχουν εντοπίσει μια παρόμοια απειλή, η οποία στοχεύει τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, παρακινώντας τους να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή “Facebook Color Changer“. Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμιότυπο της εφαρμογής:

 

 

 

Οι χρήστες καλούνται να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα, προκειμένου να δουν το χρώμα του Facebook να αλλάζει,  ωστόσο μέσω της διαδικασίας αυτής, ανακατευθύνονται σε ιστοσελίδες phishing.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα θύματα της συγκεκριμένης απάτης ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 10.000, ποσοστό που προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη απάτη κάνει τον γύρο του κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook Color Changer, κατέλαβε την δεύτερη θέση στη λίστα με τις δέκα πιο διαδεδομένες απάτες του Facebook, που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Kaspersky.