Στις 10 Αυγούστου, η εταιρεία Xiaomi ζήτησε συγγνώμη στους χρήστες του τηλεφώνου της, καθώς ανεξάρτητοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συσκευές αυτές συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες που εισάγει ο χρήστης και τις στέλνουν σε έναν απομακρυσμένο server.

Ο Hugo Barra, αντιπρόεδρος της Xiaomi, χρησιμοποίησε το Google+ για να ζητήσει συγγνώμη στους χρήστες, ενημερώνοντάς τους ότι η διαρροή των δεδομένων οφείλεται στην υπηρεσία Cloud Messaging, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη.

“Η υπηρεσία MIUI Cloud Messaging χρησιμοποιεί την κάρτα SIM και τα αναγνωριστικά της συσκευής (αριθμός τηλεφώνου, IMSI και IMEI) για τη δρομολόγηση μηνυμάτων μεταξύ δύο χρηστών, με τον ίδιο τρόπο όπως και μερικές από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων

,” δήλωσε ο Barra στο μήνυμα.

Όλες οι παρόμοιες υπηρεσίες στέλνουν αυτά τα δεδομένα, αλλά γενικά οι χρήστες έχουν επίγνωση του θέματος εκ των υστέρων. Η πληροφορία αυτή είναι πραγματικά απαραίτητη για τη ρύθμιση της επικοινωνίας με τους άλλους συνομιλητές.