Ο Κινέζος επιχειρηματίας, Su Bin, ο οποίος διαμένει μόνιμα στον Καναδά, κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με δύο hackers για την υποκλοπή  απόρρητων εγγράφων από τα συστήματα αεροδιαστημικών εταιρειών των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν υπογράψει μεγάλες αμυντικές συμβάσεις με την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο επιχειρηματίας, γνωστός και ως Stephen Su ή Stephen Subin, συνελήφθη στις 28 Ιουνίου στην βρετανική Columbia και καταδικάστηκε για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα, συνομωσία για διάπραξη κλοπής εμπορικών μυστικών, υποκίνηση και υποβοήθηση παράνομων δραστηριοτήτων.

Τα απόρρητα έγγραφα που υποκλάπηκαν από την εγκληματική ομάδα, σχετίζονται με τη τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του στρατιωτικού αεροπλάνου C-17 της Boeing, καθώς και των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και F-22, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από διάφορους φορείς, όπως η Lockheed Martin.

Σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο, τα πρώτα στοιχεία που φανερώνουν τις παράνομες δραστηριότητες του Su Bin χρονολογούνται από το 2009, όπου ο επιχειρηματίας απέστειλε στο συνεργό του, μέσω email, ένα πρόχειρο συμβόλαιο για την αγορά ενός συστήματος  ασφαλούς μεταφοράς αρχείων μέσω του διαδικτύου.

Η ανταλλαγή email μεταξύ των τριών συνεργών, αποκάλυψε στις αρχές ότι οι πληροφορίες που υποκλάπηκαν από τα συστήματα των εταιρειών αεροδιαστημικής των ΗΠΑ πουλήθηκαν σε κρατικές κινεζικές εταιρείες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ανακαλύφθηκε επίσης ένα σημαντικό έγγραφο, το οποίο περιγράφει «την απόκτηση 65 gigabytes δεδομένων από 630.000 αρχεία και 85.000 φακέλους αρχείων, που περιλαμβάνουν σκαναρισμένα έγγραφα, σχέδια και τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με το αεροσκάφος C-17, και λήφθηκαν μέσω της απόκτησης πρόσβασης στο δίκτυο της Boeing τον Ιανουάριο του 2010».  Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, το κόστος κατασκευής του αεροσκάφους  ανήλθε σε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.