Bάσει πληροφοριών που συλλέχθηκαν από honeypots, τα οποία είχαν εγκατασταθεί σε δημόσιες cloud υποδομές σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία ασφάλειας Alert Logic απέδειξε ότι οι περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις έναντι των ΗΠΑ προέρχονται από Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία και Ρωσία.

Τα honeypots είναι συνεργαζόμενοι υπολογιστές-δολώματα, που λειτουργούν σαν παγίδες. Σκοπός τους είναι είναι να ανιχνεύουν επιθέσεις και να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι για να διεισδύουν στα συστήματα.

Η έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι το 32% των επιθέσεων που στοχεύουν τις Ηνωμένες πολιτείες, πραγματοποιούνται με τη βοήθεια υπολογιστικών συστημάτων που βρίσκονται στην Κίνα.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ, με το 21% των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται να εντοπίζονται εντός της χώρας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι ίδιοι οι επιτιθέμενοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, αλλά μόνο τα συστήματα που χρησιμοποιούν.

Τέλος ακολουθεί η Ινδία με ποσοστό 17% και η Ρωσία με 9%. Ο χάρτης των επιθέσεων της Αlert Logic φανερώνει ότι οι υπολογιστές σε χώρες όπως Κορέα, Ρουμανία, Βιετνάμ και Βραζιλία συμμετέχουν επίσης σε κυβερνοεπιθέσεις σε ποσοστό από 6% έως 2%.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων (40%) προέρχεται από συστήματα στη Ρωσία, ενώ ακολουθεί η Βόρεια και η Νότια Αμερική.