Η ZenMate είναι μία εταιρεία start-up, με έδρα το Βερολίνο, η οποία υπόσχεται ότι διασφαλίζει την περιήγηση και την ανωνυμία σας στο διαδίκτυο, κρυπτογραφώντας τις online δραστηριότητες και καλύπτοντας αποτελεσματικά τα ίχνη σας.

H ZenMate ανακοίνωσε εχθές την επέκταση της ομώνυμης υπηρεσίας της για την προστασία της ιδιωτικότητας τον χρηστών στα κινητά τηλέφωνα.

Η υπηρεσία, η οποία ήταν προηγουμένως διαθέσιμη μόνο ως plug-in για τον Chrome, τώρα είναι διαθέσιμη για λήψη και για τις πλατφόρμες των Android και iOS.

Το ZenMate επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύπτουν την διεύθυνση IP τους, αλλάζοντας την εικονική τους θέση με οποιαδήποτε τυχαία θέση ανά τον κόσμο. Η εταιρεία δήλωσε ότι η εφαρμογή για το κινητό είναι σε θέση να κρυπτογραφεί και να διασφαλίζει όλη την κίνηση (traffic) στο smartphone ενός χρήστη, ανεξάρτητα από τη σύνδεσή του.

Η ZenMate έχει αυτή τη στιγμή πάνω από τέσσερα εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, ενώ πρόσφατα απέσπασε το πρώτο βραβείο στα Europas Awards, ως η καλύτερη εταιρεία Startup στον τομέα της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας, για το 2014.