Η απομακρυσμένη σύνδεση (remote access) είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος, να ανοίξετε τα αρχεία από τον υπολογιστή της δουλειάς, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι το γραφείο. Τα λογισμικά απομακρυσμένης σύνδεσης προσφέρονται μεταξύ άλλων για online διδασκαλίες, οργάνωση meetings, online παρουσιάσεις κ.α. Ένα πολύ  δημοφιλές λογισμικό σε αυτή την κατηγορία είναι το “Teamviewer“.

Εγκατάσταση του Teamviewer

Το Teamviewer μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν εδώ. Για να το χρησιμοποιήσετε είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ή απλά να τρέξετε την εφαρμογή στους υπολογιστές που θέλετε να “επικοινωνήσουν”.

Πλεονεκτήματα

Το Teamviewer τρέχει πάρα πολύ ομαλά σε Windows και iOS χωρίς να εμφανίζει προβλήματα κατά τη λειτουργία του. Σε Test που πραγματοποιήθηκαν από γνωστό περιοδικό δοκιμάστηκε μεταξύ άλλων σε Windows 7 Professional, Windows 8.1 Pro ,Windows XP 32-bit και Windows XP 64-bit.Υποστηρίζει συντομεύσεις πληκτρολογίου στον απομακρυσμένο υπολογιστή, πολλαπλές γλώσσες, οθόνες και πλατφόρμες: Όπως Android, iOS, Linux, OS X, Windows,  Windows Phone, Windows RT.
Η εφαρμογή είναι αρκετά απλή στη χρήση. Είναι ιδανική για αρχάριους, παρέχοντας παράλληλα προηγμένες ρυθμίσεις για τους πιο πεπειραμένους. Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Teamviwer είναι: υποστήριξη VPN, Wake-on-LAN, Windows logon, φωνητική κλήση, video-κλήση, chat, meeting με whiteboard, απομακρυσμένος έλεγχος υπολογιστή, e-mail  πρόσκληση κ.α.
Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν (απλή και portable έκδοση)

Μειονεκτήματα

Το Teamviewer ξεκινά αυτόματα κατά την έναρξη των Windows, χωρίς να ζητά άδεια του χρήστη και χωρίς να τον ειδοποιεί

Η αλήθεια
Το Teamviewer βελτιώνεται συνεχώς και σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές στο είδος του παγκοσμίως