Πριν από λίγους μήνες η Apple παρουσίασε την Swift, μια νέα γλώσσα προγραμματισμού για τη δημιουργία iOS και Μac εφαρμογών, που υπόσχεται ότι κάνει τη γραφή κώδικα πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο διαδραστική.

Ωστόσο η νέα γλώσσα προγραμματισμού φαίνεται πως απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό, καθώς οι περισσότεροι μπορούν να μιλούν μόνο υποθετικά για τη Swift:

Παρόλο που τα coding tools είναι δωρεάν, αυτά τρέχουν μόνο σε Xcode ή Playground, τα οποία, με τη σειρά τους, τρέχουν μόνο σε hardware της Apple. Ωστόσο, εάν είστε πραγματικά απελπισμένοι, αυτή η έξυπνη ιστοσελίδα

σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τον βασικό κώδικα της Swift, χωρίς όμως να «αγγίξετε» τις βιβλιοθήκες.

To γεγονός αυτό φαίνεται πως προκαλεί απογοήτευση στην κοινότητα των προγραμματιστών. Τα τελευταία χρόνια, οι δημιουργοί των γλωσσών προγραμματισμού προσπαθούν να κάνουν τον κώδικά τους να τρέχει σε όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες και υπολογιστές

Η Apple, ωστόσο, ποτέ δεν ακολούθησε την ίδια πορεία, όπως όλοι οι άλλοι. Το καλύτερο θα ήταν να κάνει open source την Swift, ώστε να είναι προσιτή σε όλους, όμως αυτό δεν φαίνεται να είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας.