Μια εταιρεία που σχετίζεται με Bitcoin, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε παραπλανητική εμπορία εξειδικευμένων υπολογιστών που έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν το cryptocurrency έχει κλείσει κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου.

Βάση μιας καταγγελίας που υποβλήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα κατά της Butterfly Labs, η FTC ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία έχει χρεώσει τους καταναλωτές με χιλιάδες δολάρια για υπολογιστές που πραγματοποιούν εξόρυξη Bitcoins, αλλά στη συνέχεια απέτυχε να παραδώσει τα μηχανήματα «τα οποία ήταν σχεδόν άχρηστα, ή σε πολλές περιπτώσεις, δεν παρείχαν τους υπολογιστές σε όλους».

Η Jessica Rich, η διευθύντρια της FTC Γραφείο Προστασίας του Καταναλωτή, είπε σε μια δήλωση: «Βλέπουμε συχνά ότι όταν παρουσιάζεται η ίδια νέα και ελάχιστα κατανοητή ευκαιρία, όπως τα Bitcoin, οι απατεώνες βρίσκουν τρόπους για να επωφεληθούν από τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον του κοινού. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημά μας να σταματήσει αυτή τη διαδικασία, και ανυπομονούμε να τεθούν τα παράνομα κέρδη της εταιρείας πίσω στα χέρια των καταναλωτών.»