Με τις διασημότητες να βρίσκονται σε επιφυλακή για να μην διαρρεύσουν οι γυμνές τους φωτογραφίες που αποθηκεύονται στο cloud, ο διακεκριμένος ηθοποιός του Jackass, Steve-O αποφάσισε να πάει ενάντια στο ρεύμα και να δοκιμάσει τις ικανότητες των hackers προκαλώντας τους να παραβιάσουν τον λογαριασμό του στο iCloud και να κλέψουν όλο το περιεχόμενο με γυμνές φωτογραφίες που θα βρουν.

Άρχισε την εκστρατεία #HackSteveO στο Twitter, η οποία είναι μια απερίσκεπτη πρόκληση, καθώς ισχυρίζεται ότι η συσκευή του μπορεί να αποτρέψει κακόβουλες προσπάθειες κάθε είδους.

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο iCloud, δεν χρειάζεται απαραίτητα να γίνει με την εύρεση ευπάθειας στα μέτρα ασφάλειας της Apple, αλλά μπορεί να γίνει και μέσω κοινωνικής μηχανικής.

Με αρκετές πληροφορίες για αυτόν να είναι διαθέσιμες και δεδομένου ότι είναι ένα δημόσιο πρόσωπο με πολλές πληροφορίες online, ένας χάκερ θα μπορούσε να τον ξεγελάσει και να πληκτρολογήσει τα διαπιστευτήρια του σε μια ψεύτικη σελίδα, που στέλνει τα δεδομένα στον εισβολέα.

Έχοντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων ενεργοποιημένο αυτό γίνεται πιο δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Στόχοι με μεγαλύτερη ασφάλεια, έχουν πέσει θύματα επιθέσεων phishing, μια ισχυρή μέθοδο για να μάθουν πληροφορίες σχετικά με το “θύμα” και να θέσουν σε κίνδυνο τους λογαριασμούς τους.

Αυτό είναι το tweet, με το οποίο ο Steve-O, προκαλεί τους hacker:

I just added lots of crazy nude photos to my iCloud, let’s see how good these hackers really are! #HackSteveO pic.twitter.com/phwSTrJLAi