Σε αντίθεση με διάφορα reports που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, τα νέα Windows θα ​​λειτουργούν σε συστήματα 32 και 64-bit, όπως έγινε γνωστό από screenshots που διέρρευσαν τις τελευταίες 48 ώρες.

Σύμφωνα με άτομα που βρίσκονται κοντά στην Microsoft, η εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια ακόμη σημαντική αλλαγή στα νέα Windows, κάνοντας το λειτουργικό σύστημα να λειτουργεί μόνο σε συστήματα 64-bit και 128-bit, εγκαταλείποντας την αρχιτεκτονική 32-bit, που εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής στις μέρες μας.

Μια τέτοια απόφαση θα είχε νόημα, δεδομένου ότι η βιομηχανία των PC υιοθετεί σταδιακά 64-bit αρχιτεκτονικές για αυξημένη απόδοση και καλύτερη σταθερότητα, όμως και τα συστήματα 32-bit εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μια σημαντική πλευρά της βιομηχανίας.

Τα νέα screenshots που διέρρευσαν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι η Microsoft έχει ετοιμάσει δοκιμαστικές εκδόσεις των νέων Windows σε 32 και 64-bit, με πολλαπλές υποστηριζόμενες γλώσσες όπως αγγλικά, κινέζικα, και πορτογαλικά.

Η έκδοση 64-bit των Windows 10 Preview θα έχει μέγεθος περίπου 4.10 GB, ενώ η 32-bit έκδοση θα έρθει με τη μορφή ενός αρχείου ISO, μεγέθους 3.16 GB.