Στρατολόγηση μέσω Facebook πραγματοποιούν τζιχαντιστές προκειμένου να προσεγγίσουν μαχητές που θα πολεμήσουν για το ισλαμικό κράτος.

Οι αρχές της Μαλαισίας αναφέρουν ότι συνέλαβαν 13 Μαλαισιανούς που θεωρούνται ύποπτοι για τις διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Μαλαισιανοί σχεδίαζαν να μεταβούν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών. Η αστυνομία λαμβάνει έντονα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.

Την περασμένη Δευτέρα η αστυνομία της Μαλαισίας έκανε έφοδο σε τοπικό εστιατόριο όπου η ομάδα των 30 ατόμων ετοιμαζόταν για το ταξίδι στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ομάδα περιελάμβανε άντρες, γυναίκες και παιδιά και είναι μία μόνο από τις τοπικές ομάδες που έχει στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον 30 Μαλαισιανοί βρίσκονται ήδη στη Συρία και στο Ιράκ και πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Οι τζιχαντιστές έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα κοινωνικά δίκτυα που τα χρησιμοποιούν τόσο για στρατολόγηση όσο και για ενημέρωση για τις δράσεις τους.

Τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς γίνονται viral καθώς επικοινωνούνται μέσω του YouTube και άλλων κοινωνικών δικτύων. Το Facebook αποτελεί το αγαπημένο μέσο των τζιχαντιστών για στρατολόγηση νέων μελών. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται νεαρές γυναίκες και ολόκληρες οικογένειες.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση μιας γιατρού που άφησε τη ζωή της στη Μαλαισία για να μεταβεί στη Συρία και τώρα περιγράφει τη ζωή της ως σύζυγος τζιχαντιστή στη Συρία.

Επιμέλεια: Γ. Κοσμετάτος

Πηγή: e-go.gr