Κάποιος έδωσε πολλά χρήματα για έναν υπολογιστή της Apple και δεν αφορούσε το νέο 5K Retina iMac. Στην πραγματικότητα, ο υπολογιστής κατασκευάστηκε το 1976.

Ένας υπολογιστής Apple-1, που ήταν μεταξύ των πρώτων ηλεκτρονικών υπολογιστών που αναπτύχθηκαν από την Apple – πουλήθηκε για 905.000 δολάρια σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, σχεδόν δύο φορές υψηλότερη τιμή από αυτήν που είχε εκτιμηθεί, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Bonhams.

Η παλαιά συσκευή υπολογιστή κατασκευάστηκε από τον Steve Wozniak στο οικογενειακό γκαράζ του Steve Jobs, ή αλλιώς στην κρεβατοκάμαρα της αδελφής του, πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Το Apple-1 ώθησε την κυκλοφορία των προσωπικών υπολογιστών που μετέτρεψαν την Apple στην τεράστια εταιρεία τεχνολογίας που είναι σήμερα.

Ένας εκπρόσωπος από το μουσείο Henry Ford έδωσε την καλύτερη προσφορά. Το μουσείο διαθέτει καινοτόμες ανακαλύψεις τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτός είναι ένας από τους πρώτους 50 Apple-1 υπολογιστές, που δημιουργήθηκαν από τον Jobs και τον Wozniak για το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών Byte Shop.

Οι υπολογιστές πουλήθηκαν για πρώτη φορά για $ 666,66 – ένα μικρό κλάσμα της τιμής, στην οποία πουλήθηκε ο υπολογιστής τώρα. Η αγορά του Apple-1 περιλαμβάνει μια άθικτη μητρική πλακέτα, vintage πληκτρολόγιο και οθόνη, καθώς και ένα τροφοδοτικό σε ξύλινο κουτί.

Οι υπολογιστές Apple-1 είναι εξαιρετικά σπάνιοι και οι αγοραστές πληρώνουν καλά για να πάρουν στα χέρια τους έναν από αυτούς. Πέρυσι, ένας Apple-1 πουλήθηκε για $ 671,400 στη Γερμανία σε έναν ανώνυμο επιχειρηματία, από την “Άπω Ανατολή”.