Η Brittany Maynard.

“I Brittany Maynard decided to end my life on Nov 1st” είναι το Social Post που κάνει πάταγο από την περασμένη Πέμπτη. Το συγκεκριμένο post έχει στόχο να οδηγήσει το χρήστη σε μια νέα ψεύτικη σελίδα, τη www.brittanymaynard.com, όπου μπορεί να κάνει share και να σχολιάσει, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τη Brittany Maynard να μην “αυτοκτονήσει”.

Καμία σχέση δεν έχει όμως αυτή η σελίδα με την 29χρονη Brittany, η οποία όντως απασχόλησε τη κοινή γνώμη και τα social media, νωρίτερα τον Οκτώβριο, όταν ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη ζωή της εξαιτίας μιας βαριάς νόσου από την οποία πάσχει.

Ο σκοπός όμως, για άλλη μια φορά, αυτών που είναι πίσω από αυτό,  είναι να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη αυτή ιστορία και να κάνουν όσο πιο δημοφιλές γίνεται το post, αλλά και το website “brittanymaynard

.com , με τα σχόλια και τις κοινοποιήσεις των ανυποψίαστων χρηστών. Απώτερος σκοπός τους, είναι να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν προγράμματα ή να συμπληρώσουν φόρμες συμπαράστασης, ώστε να υποκλέψουν τα στοιχεία λογαριασμών τους.

Θέλει μεγάλη προσοχή όταν συναντάμε τέτοια social post και δε πρέπει να εμπιστευόμαστε τα link που μας παραπέμπουν και τις φόρμες που μας εμφανίζουν για να συμπληρώσουμε.

Μπορούμε να δούμε το μήνυμα της Brittany και τον αγώνα της στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.thebrittanyfund.org/.