Οι πυροβολισμοί από την Αστυνομία έχουν βρεθεί κάτω από εξονυχιστικές έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια, στον απόηχο των πολλών πρόσφατων μοιραίων γεγονότων, όπως η δολοφονία του 18-χρονου Michael Brown στο Ferguson του Μισούρι, το περασμένο καλοκαίρι.

Τώρα, μια νεοσύστατη εταιρεία ελπίζει να παρακολουθεί τους πυροβολισμούς της αστυνομίας πιο στενά, τόσο για το καλό των αξιωματικών όσο και του ευρύτερου κοινού. Η εταιρεία, Yardarm, έχει αναπτύξει έναν αισθητήρα που εφαρμόζει στη βάση του όπλου ενός αστυνομικού, ο οποίος καταγράφει όχι μόνο κάθε φορά που το όπλο πυροβολεί, αλλά και άλλες πληροφορίες συμπεριλαμβανομένης της θέσης, της κατεύθυνσης του όπλου και πότε ακριβώς πυροβόλησε. Τα κρυπτογραφημένα δεδομένα αποστέλλονται στη συνέχεια ασύρματα σε πραγματικό χρόνο, μέσω εφαρμογής για κινητά, όπου άλλοι αξιωματικοί και διοικητές μπορούν να έχουν πρόσβαση, επιτρέποντάς τους να ανταποκριθούν εάν ένας αστυνομικός είναι σε μπελάδες.

Η Yardarm ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές με το Τμήμα του σερίφη της Σάντα Κρουζ, στην Καλιφόρνια και το Αστυνομικό Τμήμα στο Carrollton του Τέξας. Θα παρουσιάσει επίσης ένα demo της νέας τεχνολογίας σε συνέδριο της αστυνομίας στο Ορλάντο της Φλόριντα.