Aξιωματούχοι αναφέρουν ότι εντοπίστηκε ύποπτη δραστηριότητα στα υπολογιστικά συστήματα του Λευκού Οίκου, ενώ αρνούνται να σχολιάσουν τις αναφορές που υποδεικνύουν την Ρωσία ως βασικό ύποπτο.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ελήφθησαν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ύποπτης δραστηριότητας που ανιχνεύτηκε στο δίκτυό τους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση ή για το πότε ακριβώς συνέβη.

Η επίθεση είχε ως στόχο το μη ταξινομημένο δίκτυο του επιτελείου του Barack Obama. Τα μέτρα ασφάλειας που ελήφθησαν, οδήγησαν σε προσωρινές διακοπές λειτουργίας του δικτύου και απώλεια συνδεσιμότητας για ορισμένους υπαλλήλους του Λευκού Οίκου. Η Washington Post αναφέρει ότι τα intranet και VPN τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρέμεινε ανεπηρέαστο, πέρα από “μικρές καθυστερήσεις”.

Aξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε:  “Αναμφίβολα, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που βλέπουν τα δίκτυά μας ως ελκυστικό στόχο και επιδιώκουν την πρόσβαση σε ευαίσθητες κυβερνητικές πληροφορίες”.

“Βρισκόμαστε ακόμη σε φάση αξιολόγησης της επίθεσης, και δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε πρόσθετες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει την έκθεση της Washington Post, βάσει της οποίας η Ρωσία φέρεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Υπενθυμίζουμε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν κατηγορηθεί παλαιότερα για την παραβίαση των υπολογιστικών συστημάτων του στρατού των ΗΠΑ.