Οι φίλοι του κινηματογράφου θα πρέπει να βγάλουν τα Google Glass τους, πριν μπουν στις αίθουσες για να παρακολουθήσουν την ταινία που θέλουν.

Η Εθνική Ένωση Ιδιοκτητών Κινηματογράφων (NATO!!!) και η Αμερικανική Ένωση Κινηματογραφικών Ταινιών (MPAA), ανακοίνωσε ότι θα θεωρούν τις συσκευές αυτές ως μέσο καταγραφής και αντιγραφής των ταινιών και θα το πάρουν ως αφορμή για να διώξουν το άτομο που τα φοράει από την αίθουσα εάν δε τα βγάλει και τα κρύψει. Η ανακοίνωση αυτή ενσωματώθηκε στη πολιτική ενάντια στη πειρατεία

Οι εταιρείες ταινιών φοβούνται ότι αυτοί που φοράνε τα Google Glass, θα επωφελούνται από τη δυνατότητα καταγραφής video και ευελπιστούν ότι οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων θα πάρουν τα κατάλληλα μέτρα ενάντια σε αυτό.

Για τους περισσότερους αυτό φυσικά δεν αποτελεί πρόβλημα, να βγάλουν δηλαδή τα γυαλιά τους πριν μπούνε στην αίθουσα. Το πρόβλημα έχουν αυτοί που έχουν προσθέσει στα Google Glass, ειδικούς φακούς, ας πούμε μυωπίας, οι οποίο πρέπει να έχουν και ένα δεύτερο απλό ζευγάρι γυαλιά μαζί τους.

Σε πολλές αίθουσες έχει ισχύσει το μέτρο αυτό και μάλιστα έχει σημειωθεί και ένα περιστατικό στο Οχάιο, όπου ένας άντρας οδηγήθηκε στο τμήμα επειδή φορούσε Google Glass του μέσα στην αίθουσα.