Εκστρατεία crowdfunding σε δημοφιλή ιστοσελίδα του εξωτερικού που αφορά την σημερινή κλήρωση τζακποτ του Τζόκερ , εντόπισε συντάκτης του SecNews.Έτσι στην φρενίτιδα του Τζόκερ που έχει πιάσει όλους τους Έλληνες, μπήκαν και χρήστες των sites crowdfunding (ιστοσελίδες δηλαδη χρηματοδότησης από την “λαική βάση”).

Η εκστρατεία έχει ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου και είχε σκοπό να συγκεντρώσει το υψηλότερο δυνατό ποσό  (12.000.000 €???) με στόχο να παιχτεί δελτίο με τις υψηλότερες πιθανότητες κέρδους (ακόμα και 45 νούμερα αν είναι δυνατόν). Το αρχικό ποσό που έπρεπε να συγκεντρωθεί είναι 50.000€.

Η καμπάνια δημιουργήθηκε στην ιστοσελίδα Indiegogo. Στόχος των δημιουργών καμπανιών στις ιστοσελίδες Crowdfunding είναι να συγκεντρώσουν χρήματα για έναν κοινό σκοπό ή την χρηματοδότηση μιας ιδέας. Πλήθος είναι τα  παραδειγμάτα επιτυχών ιδεών που έχουν χρηματοδοτηθεί μέσω Crowd. Αυτό φαίνεται να προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο δημιουργός της καμπάνιας.

Η εκστρατεία φαίνεται ότι δεν έπεισε καθόλου τους crowdfunders, με αποτέλεσμα μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να μην έχει συνεισφέρει κανείς το παραμικρό ποσό. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται αγγελία σε crowdfunding site σχετικά με κλήρωση του ΟΠΑΠ.

Βέβαια ακόμα και αν ο δημιουργός επιτύγχανε να μαζέψει το ποσό, δεν είναι γνωστό αν ο ΟΠΑΠ θα επέτρεπε να παιχτεί τέτοιο δελτίο στο Τζόκερ.