Ένας άνδρας 34 ετών από την Τάμπα της Φλόριντα, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση πέντε ετών και δέκα μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή αφού κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας.

Ο Ricardo Martinez, ομολόγησε την ενοχή του στο τέλος του Ιουλίου και διατάχθηκε να επιστρέψει τα χρήματα σε αυτούς που εξαπατήθηκαν.

Η απάτη μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών πλέον αποτελεί και όλο και περισσότεροι απατεώνες στοχεύουν στην υποκλοπή δεδομένων πληρωμών, προκειμένου να δημιουργήσουν πλαστές κάρτες.

Λαμβάνοντας υπόψη τη συχνότητα των περιστατικών παραβίασης δεδομένων τα τελευταία χρόνια, η τιμή για τα δεδομένα καρτών έχει μειωθεί σημαντικά. Επιπλέον, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν δημιουργήσει μια πλατφόρμα για την πραγματοποίηση αυτοματοποιημένων συναλλαγών η οποία μιμείται την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Ο Martinez ήταν ενεπλάκη άμεσα στην υποκλοπή αριθμών πιστωτικών καρτών, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες αγορές που στη συνέχεια ανταλλάσσονταν με μετρητά. Σχετικά έγγραφα δείχνουν ότι ο Martinez αγόρασε δώρο-κάρτες, οι οποίες είναι τόσο αποδοτικές όσο και τα χρήματα.

Επιπλέον, ο Martinez χρησιμοποίησε κλωνοποιημένες κάρτες για να πάρει προκαταβολές σε μετρητά από το Seminole Hard Rock Casino στην Τάμπα.

Ο ίδιος δεν έδρασε μόνος του, αλλά δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τους συνεργούς του. Επίσης, δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την οικονομική ζημία που προκλήθηκε από τον Martinez και τους συνεργούς του.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ συνεργάστηκε με πολλούς οργανισμούς προκειμένου να συλλάβει τον απατεώνα.