You are the Password

Τα τελευταία 20 χρόνια τα συστήματα υπολογιστών και τα συστήματα των λογισμικών έχουν εξελιχθεί, όμως εκτός των tablet δεν έχουν γίνει καινοτομίες στον σχεδιασμό. Η Intel θέλει να το αλλάξει στο προσεχές μέλλον.

Με τους φορητούς υπολογιστές να κερδίζουν έδαφος εις βάρος των παραδοσιακών υπολογιστών και laptop, η Intel θέλει να κάνει αλλαγές σε βάθος, εκτός της εξωτερικής όψης.

Ένα πράγμα που ξέραμε ήδη είναι η ικανότητα λειτουργίας χωρίς καλώδια. Το 2016 θα έχουμε τα πρώτα δείγματα αυτής της μετάβασης που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Tώρα η Intel, μας παρέχει πληροφορίες για άλλο ένα στόχο της: ασφαλέστερη σύνδεση για P.C. και γενικώς μεγαλύτερη ασφάλεια.

You are the Password το 2015

Οι κωδικοί υπήρχαν από πάντα. Τώρα η Intel στοχεύει στο να τους εξαλείψει ή μάλλον να εξαλείψει την ανάγκη χρήσης τους, τουλάχιστον για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να τους αντικαταστήσει με σύστημα βιομετρικής σύνδεσης.

Αυτό έχει δύο στόχους. Πρώτον θα καταργηθούν τα καλώδια και κάθε περίπτωση όπου χρειάζεται κωδικός. Το Wi-Fi και το Bluetooth θα είναι οι μόνοι τρόποι σύνδεσης.

 Δεύτερον θα χρειάζεται η εγκατάσταση κάμερας, μικροφώνων και άλλων αισθητήρων προκειμένου να προσδιοριστεί ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Βέβαια αφού το σύστημα ονομάζεται “you are the password” ή YAP για συντομία, το μόνο που κάνει είναι να μετατρέπει εσένα σε κωδικό, με το να σκανάρει το πρόσωπο σου, τα δαχτυλικά σου αποτυπώματα ή να ηχογραφεί την φωνή σου. Αυτό σημαίνει ότι οι κωδικοί στην ουσία δεν εξαφανίζονται απλά παίρνουν άλλη μορφή.

Άλλες εφαρμογές για αναγνώριση προσώπων.

Αν το σύστημα YAP μπορεί να αναγνωρίσει τον καθένα ακόμα και αν έχει δίδυμο αδελφό, τότε σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού, όπως στον έλεγχο συστημάτων, στην καταγραφή εκφράσεων και απεικόνιση τους, και ίσως ακόμα και στην δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναγνωρίζει συναισθήματα.