Η κυβέρνηση της Ινδίας, αποφάσισε να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στην ασφάλεια των δικτύων της χώρας και να κάνει πλέον πραγματικότητα ένα project που είναι αρκετό καιρό στο σχεδιασμό, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Δικτύων,  το NCCC, που θα είναι το νέο όπλο της χώρας ενάντια στο ηλεκτρονικό έγκλημα.

NCCC πόσο θα κοστίσει;

Η χώρα έχει παραχωρήσει στο θέμα της ασφαλείας των δικτύων, περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών, δηλαδή 10,5 εκατομμύρια δολάρια να προορίζονται στο project NCCC.

Το NCCC θα εποπτεύει το traffic της χώρας και θα λειτουργεί σαν ασπίδα ώστε να αποκρούει ενδεχόμενες επιθέσεις, αλλά και να παύει ενέργειες που θεωρεί ύποπτες. Φυσικά αυτό έχει γίνει αφορμή για κάποιες αντιδράσεις αφού οι πολίτες λένε ότι μπορεί να έχει και πρόσβαση στα προσωπικά δε δεδομένων των χρηστών και να παρακολουθεί τις κινήσεις τους στο Internet, αλλά από τη πλευρά της κυβέρνησης αναφέρουν ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Άλλα δύο project είναι προς έγκριση στην Ινδία. Το ένα στοχεύει στο να κάνει πιο ασφαλή το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της χώρας ενώ το δεύτερο στοχεύει στο να βρίσκει προβλήματα στις συνδέσεις των προγραμμάτων στο δίκτυο, τα γνωστά botnet και να τερματίζει τα προβληματικά χωρίς όμως να επηρεάζει τους χρήστες.

Εν αναμονή λοιπόν του NCCC, βρίσκεται η Ινδία, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.