Ένας πόλεμος διαφημίσεων, εντυπώσεων αλλά και ουσίας έχει ξεσπάσει μεταξύ της Microsoft και της Apple για την υπηρεσία της προσωπικής βοηθού που βρίσκεται προεγκατεστημένη στα τηλέφωνα.

Η Apple είχε λανσάρει πρώτη την υπηρεσία Siri, μια ενσωματωμένη λειτουργία των συσκευών Apple που βοηθάει το χρήστη να κάνει μια σειρά από λειτουργίες χωρίς να χρειαστεί να αγγίξει τη συσκευή.

Από την πλευρά της η Microsoft λάνσαρε το Cortana, μια πιο εξελιγμένη υπηρεσία που έχει ορισμένες μοναδικές λειτουργίες και μια πιο όμορφη φωνή.

Η φωνή της λειτουργίας Cortana ανήκει στην ηθοποιό Jen Taylor που πλέον βρίσκεται μέσα στις συσκευές Windows Phone και βοηθάει τους χρήστες να κάνουν πολλά περισσότερα χωρίς να αγγίζουν τις συσκευές του.

[wdca_ad id=”73257″ ]

Επιπλέον το Cortana, δίνει συμβουλές για την κίνηση και προτείνει στο χρήστη να φύγει νωρίτερα ή αργότερα από τη δουλειά προκειμένου να γλιτώσει την κίνηση.

Η υπηρεσία αποστηθίζει τα αγαπημένα εστιατόρια του χρήστη και του προτείνει αντίστοιχα που θα του αρέσουν όπως και τις ταινίες και τα βιβλία.

Προκειμένου να διαφημίσει τη λειτουργία Cortana η Microsoft λάνσαρε μια σειρά από διαφημίσεις που συγκρίνουν και κοροϊδεύουν την υπηρεσία Siri με την Cortana.

Προς το παρόν η Apple δεν έχει απαντήσει στα διαφημιστικά όμως είναι σύνηθες οι εταιρείες να κάνουν αντιδιαφήμιση για προϊόντα και υπηρεσίες της Apple.

Την ίδια στρατηγική είχε ακολουθήσει και η Samsung αλλά και η Nokia στο παρελθόν για να προωθήσουν τις συσκευές τους αλλά και το λειτουργικό τους σύστημα.

Πηγή: οnliner.gr