Σας είχαμε ενημερώσει για την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η Sony Pictures, υπήρξαν όμως εξελίξεις στο ζήτημα.

Το Verge μεταδίδει πως κατάφερε να επικοινωνήσει με ένα από τα μέλη της ομάδας «Guardians of Peace», το οποίο και αυτοαποκαλείται στα emails, με τα οποία επικοινωνούσαν, ως «lena».

Το άτομο δήλωσε χαρακτηριστικά, «Θέλουμε δικαιοσύνη. Η Sony όχι. Πρόκειται για μία δύσκολη μάχη.»

Έπειτα, έδωσε μερικά στοιχεία για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η επίθεση. «Η Sony δεν κλειδώνει τις πόρτες της, με την κυριολεκτική έννοια, έτσι δουλέψαμε με άλλα μέλη του προσωπικού με παρόμοια ενδιαφέροντα για να αποκτήσουμε πρόσβαση», γράφει το άτομο, «δυστυχώς δεν μπορώ να πω περισσότερα, η ασφάλεια της ομάδα μας είναι σημαντική.» Οι φράσεις αυτές υποδηλώνουν πως οι hackers, ή συνεργάτες τους, δούλευαν με κάποιο τρόπο στη Sony.

Το σύστημα της Sony πάντως συνεχίζει να είναι ανενεργό σε παγκόσμιο επίπεδο και, ενώ η προθεσμία που είχαν δώσει οι hackers έχει τελειώσει, δεν έχει υπάρξει δημοσιοποίηση των αρχείων που κατάφεραν να υποκλέψουν. Στα αρχεία αυτά συμπεριλαμβάνονται τόσο ασήμαντες όσο και άκρως σημαντικές και απόρρητες εταιρικές πληροφορίες.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας πλέον είναι: «Η Sony Pictures Entertainment γνώρισε μια διακοπή του συστήματος και εργάζεται επιμελώς για την επίλυση της.»

Πηγή: techingreek.com