Η Rockstar Consortium, είναι μια κοινοπραξία των εταιριών Apple, Microsoft, BlackBerry, Ericsson και Sony με σκοπό να σταματήσει τον πόλεμο πατεντών, με αφορμή την εξαγορά της πνευματικής ιδιοκτησίας της Nortel.

Η καναδική Nortel, που χρεοκόπησε το 2009, είχε στην κατοχή της αρκετές χιλιάδες πατέντες γύρω από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, τους ημιαγωγούς, την αναγνώριση φωνής και άλλα πεδία.

Η Rockstar (δεν έχει σχέση με τη Rockstar Games, γνωστή εταιρία πίσω από τη σειρά παιχνιδιών GTA και Max Payne), εξαγόρασε τις πατέντες της Nortel έναντι 4,5 δισ. δολαρίων και μετά ξεκίνησε ο πόλεμος εναντίον της Google

και του Android.

Ωστόσο, Google και Apple κατάλαβαν ότι είναι ανώφελο να σπαταλούν χρήματα και χρόνο στις δικαστικές αίθουσες και οδηγήθηκαν σε συμφωνία, όπως προκύπτει από ένα έγγραφο που διέρρευσε πριν λίγες μέρες.

Από εκεί και πέρα, λόγω της πολυπλοκότητας της συναλλαγής και έπειτα από πρόταση της Rockstar, το δικαστήριο έχει δώσει στις δύο πλευρές 45 ημέρες για να καταλήξουν στους πλήρεις όρους που θα απαρτίζουν τη συμφωνία, κάτι που σημαίνει πως οι τελικές υπογραφές θα μπουν το αργότερο μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Πηγή: e-pcmag.gr