Έχουμε πρόσβαση στους λογαριασμούς μας στη Google από τόσες πολλές συσκευές που πλέον δεν είναι εύκολα να θυμηθούμε και πολλές φορές αν και η συσκευή είναι συνδεδεμένη με το account μας, εμείς μπορεί να μη τη χρησιμοποιούμε πλέον. Για να λύσει αυτό το θέμα, η Google έχει βρει ένα νέο security dashboard που θα βοηθήσει να κρατήσουμε καλύτερο έλεγχο των συσκευών που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς μας.

Ο γίγαντας του διαδικτύου, τη Δευτέρα ξεκίνησε το νέο “Devices and Activity dashboard” με την πρόσθετη δυνατότητα να δείχνει στο χρήστη όλες τις συσκευές που χρησιμοποίησε για να μπει στο λογαριασμό του τις τελευταίες 28 ημέρες, καθώς επίσης και αυτές που είναι συνδεδεμένες σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν στοιχεία όπως την τελευταία φορά που συνδέθηκαν στο λογαριασμό τους, την τοποθεσία από όπου συνδέθηκαν, καθώς και το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποίησαν για να κάνουν login στο λογαριασμό τους.

Αν και υπήρχε ανάλογο security dashboard, από εδώ και περά ο χρήστης θα μπορεί ακόμη και να κλειδώσει τη συσκευή του , από μακριά, έτσι ώστε αν κλαπεί να μη μπορεί αυτός που την έχει να αποκτήσει πρόσβαση στο Google λογαριασμό του.

Η εταιρεία επίσης προσπαθεί να ενημερώσει όλους τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας που τους παρέχει καθώς και να ενεργοποιήσουν το 2FA, για πλήρη ασφάλεια και έλεγχο του account τους.