Η ασφάλεια του δικτύου της Sony Pictures Entertainment παραβιάστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο όταν αναφέρθηκε ότι αρκετές νέες ταινίες, που η παραγωγή τους έγινε στα στούντιο της Sony κυκλοφόρησαν στο Internet και μάλιστα σε P2P websites.

Τα πειρατικά αντίγραφα των πέντε ταινιών άρχισαν να εμφανίζονται online λίγες μόλις μέρες μετά την παραβίαση ασφάλειας, που σύμφωνα με πληροφορίες, ανάγκασε τις θυγατρικές εταιρείες παραγωγής ταινιών και τηλεόρασης της Sony να κλείσει το δίκτυο της.

Τέσσερις ακυκλοφόρητοι τίτλοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στις ταινίες που διέρρευσαν online, συμπεριλαμβανομένων μια νέα έκδοση του μιούζικαλ «Annie» και «Mr. Turner,» οι οποίες είναι προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το “Variety”. Άλλες ταινίες που κυκλοφορούν πειρατικά είναι το “Fury”, ένα δράμα του Brad Pitt για το Δευτέρου Παγκόσμιο Πόλεμο που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, και το “Still Alice” μια ταινία της Τζούλιαν Μουρ που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2015.

Η εταιρεία δεν έκανε κάποιο επίσημο σχόλιο για το συμβάν, αλλά κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο “Variety”, ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και συνεργάζεται η εταιρεία με τις αρχές, ώστε να βρουν αυτούς που είναι πίσω από αυτό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια ομάδα hacking, η οποία αυτοαποκαλείται #GOP ισχυρίστηκε ότι θα κυκλοφορήσουν τα εσωτερικά δεδομένα της Sony Pictures Entertainment, στο κοινό εάν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους. Αδιευκρίνιστο όμως παραμένει ακόμη ποια είναι τα αιτήματα τους.

Από τις 24 Νοεμβρίου που δέχθηκε επίθεση στο δίκτυο της, η Sony, συνεργάζεται με τις αρχές και με ερευνητές για να βρουν ποιος ήταν πίσω από την επίθεση. Η εταιρεία ερευνά και την πιθανότητα οι hackers να εργάζονται για λογαριασμό της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το Recode. Το Recode, πιθανολογεί ότι η επίθεση μπορεί να είναι ως απάντηση για την επερχόμενη ταινία, της Sony, το “The Interview”, μια κωμωδία που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, και αφορά μια συνωμοσία για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-Un.