Νέο Phishing email από την LG Electronics, με σκοπό να εξαπατήσει ανυποψίαστους χρήστες κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες. Το μήνυμα αναφέρει ότι ο παραλήπτης έχει κερδίσει κάποια συσκευή από την LG. Αν και το μήνυμα φαίνεται αμέσως ότι έχει κάτι ύποπτο, είναι αρκετοί οι χρήστες που μπορεί να μπερδευτούν και να το ανοίξουν.

Το παράξενο αλλά και ενδιαφέρον είναι ότι στη διεύθυνση του αποστολέα υπάρχει η κατάληξη .edu, η οποία προορίζεται για εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συχνά οι απατεώνες του διαδικτύου, χρησιμοποιούν τέτοια domain κατάληξη, διότι είναι πιο έμπιστη και περνάει από τα spam φίλτρα που διαθέτουν τα email clients.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι αυτός που θέλει να κάνει την επίθεση στα email χρησιμοποίησε email από το πανεπιστήμιο Vincennes της Indiana. Το μήνυμα είναι αρκετά απλό και ενημερώνει το χρήση ότι κέρδισε σε μια κλήρωση που έκανε η LG και του ζητάει να στείλει ένα email σε κάποια διεύθυνση, η οποία όμως έχει κατάληξη “outlook.com.au”.

Από εκεί και πέρα μπορεί να του ζητηθεί να συμπληρώσει κάποια στοιχεία για να παραλάβει το δώρο ή ακόμη και πιστωτική κάρτα για να επιβεβαιωθεί η ηλικία του. Αν τα βάλει μπορεί εύκολα κάποιος τρίτος να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του ή ακόμη και να πάρει χρήματα από τη κάρτα του. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν λαμβάνουμε τέτοια email και καλό θα είναι να μην τα ανοίγουμε αλλά να τα διαγράφουμε άμεσα.