Σύμφωνα με διπλωματική πηγή της Νέας Υόρκης δεν ευθύνεται η Βόρεια Κορέα για την κυβερνοεπίθεση στα κεντρικά γραφεία της Sony Pictures, οδηγώντας στην κυβερνοκλοπή νέων ταινιών και αναρίθμητων ευαίσθητων εγγράφων αναγκάζοντας τη Sοny να κλείσει προσωρινά το εσωτερικό της δίκτυο.

Συγκεκριμένα η Βόρεια Κορέα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση όπως ανεφέρει διπλωμάτης της Πιονγιάνγκ στη Νέα Υόρκη, ενώ ανέφερε πως η χώρα του ασκεί ποινικές διώξεις στις περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων και πειρατείας. Είναι η πρώτη φορά που η Β. Κορέα αρνείται τέτοιου είδους επίθεση καθώς έχει τα μέσα και τη τεχνολογία για να το επιτύχει. Αξιωματικός των UN ανέφερε πως δεν αποκλείεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση η Β. Κορέα και ότι καλό θα ήταν ο κόσμος να περιμένει πιο χειροπιαστά αποτελέσματα.

Υποψίες υπάρχουν ότι η Πιονγιάνγκ χρησιμοποίησε χάκερς από τη Κίνα για να μπεί στο σύστημα της Sony ως εκδίκηση για την ταινία που θα κυκλοφορήσει με τίτλο The Interview, η οποία είναι μια κωμωδία που μιλάει για δολοφονία του ηγέτη της Β. Κορέας. Ειδικοί ανέφεραν πάντως πως υπάρχουν ομοιότητες με την κυβερνοεπίθεση που είχε κάνει η Β. Κορέα στις νοτιοκορεάτικες τράπεζες και τηλεοπτικά κανάλια τη περασμενη χρονιά.

Πάντως με την είδηση της ιστορίας της ταινίας The interview, η Β. Κορέα έσπευσε να απειλήσει ανοιχτά την απαγόρευση της άμμεσα, καθώς όπως αναφέρει διπλωματική πηγή των UN της Β. Κορέας Τζαν Σονγκ Σαμ “έιναι μια προκλητική τρομοκρατική ενέργεια”. Η ταινία θα κυκλοφορήσει ανήμερα των Χριστουγέννων στις αίθουσες.

Πηγή: koutipandoras.gr