Η ρωσική κολλεκτίβα χάκερς, Shaltay Boltay, δημοσίευσε ηλεκτρονική αλληλογραφία του George Gavrish, στενού συνεργάτη του Alexandr Dugin, που περιέχει τα ονόματα ατόμων υψηλού προφίλ στην Ευρώπη για τη δημιουργία μιας φιλορωσικής ομάδας επιρροής μαζί με τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό.

Ο Dugin είναι φιλόσοφος και πολιτικός επιστήμονας, υποστηρικτής του Eurasianism και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Η προσπάθεια για την προσέλκυση φιλορώσων στην Ευρώπη χρηματοδοτείται από τον Konstantin Malofeev, σύμφωνα με τη Shaltay Boltay, η οποία διέρρευσε διάφορα μηνύματα σχετικά με τη δραστηριότητα των οργανώσεων που ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από τον 40χρονο πολυεκατομμυριούχο.

Στη λίστα των προσωπικοτήτων που είτε έχουν “στοχευθεί” ώστε να γίνουν “φίλοι της Ρωσίας” ή είναι ήδη στη λέσχη, που κυκλοφόρησε από την ουκρανική Texty

, υπάρχουν εξέχουσες προσωπικότητες εντός και εκτός της Ευρώπης. Το έγγραφο που δημοσιεύτηκε από την Texty ονομάζεται “agents”, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχουν ήδη “συλλεχθεί” με τη βοήθεια του ειδησεογραφικού καναλιού Russia Today.

Η λίστα περιέχει εγγραφές ατόμων από τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Αργεντινή, τη Γαλλία, την Κροατία, τη Σλοβακία, τη Σερβία, την Ελλάδα, το Λίβανο, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Χιλή και τη Μαλαισία.

Οι χάκερς δεν διεκδικούν την επίθεση

Η ομάδα Shaltay Boltay δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το hack στο λογαριασμό e-mail του George Gavrish. Αντ ‘αυτού, δηλώνει ότι τα έγγραφα και η σχετική αλληλογραφία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βρέθηκαν κατά τύχη στο Διαδίκτυο.

Οι χάκερς έγιναν γνωστοί, φέτος τον Αύγουστο, όταν “βρήκαν” τα αρχεία από το τηλέφωνο του πρωθυπουργού της Ρωσίας Dmitry Medvedev, και τα δημοσίευσε στο Διαδίκτυο. Τότε, ο λογαριασμός Twitter του Medvedev είχε παραβιαστεί και χρησιμοποιείτο για την ανάρτηση μηνυμάτων κατά του Προέδρου Πούτιν και των ενεργειών του.